Therapeute

Marielle Wilms

Als ze mij vroeger hadden gezegd, jij gaat de gezondheidszorg in en wordt energetisch therapeute, had ik ze voor ‘gek’ verklaard. Geschiedenis, daar bloeide ik van op.

Eigenlijk ben ik, Marielle Wilms, per ongeluk in de zorg beland. Na mijn havo eindexamen ging ik naar Amerika. De wereld lonkte. Twee zomers verbleef ik in San Francisco. De eerste keer hielp ik in een kamp waar veel culturen bij elkaar zaten. Het fascineerde me, al die verschillen. De tweede zomer ging ik terug naar het kamp, om daarna in San Francisco te blijven. Ik deed vrijwilligerswerk bij een buddy project voor aidspatiënten. In San Francisco greep aids flink om zich heen en er was relatief weinig bekend, begin jaren 90. Het weerhield me niet om mijn bijdrage te leveren.

Door deze ervaring wist ik ook wat ik wilde studeren: verpleegkunde, gespecialiseerd in aids. Ik ging terug naar Nederland om alles goed te regelen, zodat ik in San Francisco verpleegkunde kon studeren. Toch ben ik nooit meer teruggekeerd, simpelweg omdat mijn leven anders liep.

Amerika liet ik achter me en startte in Nederland met de opleiding verpleegkunde. Mijn afstudeerjaar werkte ik op de aids-oncologie afdeling in het UMC Utrecht. Het buddyproject in Amerika zorgde ervoor dat ik koos voor de zorg. Mijn liefde voor geschiedenis bleef. Deze haal ik graag op tijdens mooie vakanties met mijn man en drie kinderen in Italië, Frankrijk en sinds kort ook Schotland. Met name Schotland heeft mijn hart gestolen met zijn ruige, pure natuur. Voor mijn gevoel komt daar alles bij elkaar.

Gedurende de jaren werkte ik als verpleegkundige, teamleider, als zelfstandige bij een thuiszorgorganisatie, als adviseur sociaal domein en toezichthouder kwaliteit. Alles wat ik deed en doe, heeft te maken met het bieden van goede, persoonlijke zorg.
Eenmaal werkzaam in de ambtenaren wereld, raakte ik mezelf steeds meer kwijt. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat de inwoners van de stad de zorg krijgen die ze nodig hebben. Goed zorgen voor mezelf vergat ik. Vrije dagen waren geen vrije dagen meer. Ik stond continu aan voor het werk. De balans tussen werk en privé was weg en ik vond het lastig om mijn grenzen aan te geven.

Op zoek naar meer balans kwam ik in aanraking met Reiki. Het voelde als thuiskomen.
Nadat ik Reiki 1 afgerond had, volgde ik Reiki 2, 3a en werd Master. Mijn interesse in deze ‘zachte’ wereld was gewekt. Want zo voelde het voor mij. Door de zakelijke en feitelijke omgeving bij de gemeente, raakte ik uit balans. Nu ik als tegenhanger deze zachte kant van mezelf kon aanspreken, vond ik mijn balans terug.
Mijn nieuwsgierigheid naar meer, zorgde ervoor dat ik verder ontwikkelde. Ik volgde de therapeutenopleiding, Access Bars, Access Energetic Facelift, werd Access Bars Facilitator.
In september 2021 start ik met de opleiding voor E.E.N. therapeut (Eclectische Energetisch Natuurgeneeskunde).

Mijn zoektocht naar verdieping en het vinden van balans in mijn leven, bracht me tot waar ik nu ben en zal me nog veel moois brengen.

Met 20 jaar ervaring als verpleegkundige, als energetisch therapeut en met mijn levenservaring, help ik jou graag op weg om weer helemaal jezelf te mogen zijn.
Bij Sense for You ben jij altijd het middelpunt.

Marielle

Menu